Gépi térfertőtlenítések

Társaságunk által alkalmazott Gépi térfertő berendezések:

 

 


Fontos kiemelni hogy a térfertőtlenítő gépek használata nem helyettesíti a terek kézi tisztítást és a klímarendszerek mechanikai tisztítását, szűrők rendszeres cseréjét!

 

 

NOCOLYSE/NOCOSPRAY Aeroszolos felületfertőtlenítés használatának előnyei tiszta tereknél:

A rendszer zárt térben történő felületfertőtlenítésre alkalmas eljárás. Kórokozók eliminálására szolgál minden olyan esetben amikor bizonyítottan illetve feltételezhetően ismeret vagy ismeretlen kórokozókkal szennyezett felületek találhatók a fertőtlenítendő helyiségekben.

Rendszeres használatával csökkenteni lehet a nosocomiális fertőzés kockázatát.

Az eljárás teljesen környezetbarát gyors és hatékony.

Hatékonyan kezeli az egyéb módszerekkel nehezen vagy egyáltalán nem elérhető helyeket, réseket is. A száraz köd mindenhová eljut, hiszen nagyon gyors fordulatszámon porlasztva kis méretben 0,3μ jutnak ki a OH-ionok a levegőbe.

Száraz ködképzés előnye, hogy nem korrodál, így a helyiségben minden gép, monitor bent maradhat
és hatékonyan fertőtleníthet. A papírcsomagoláson a köd nem jut keresztül ezért a helyiségben található papír csomagolású egyszerhasználatos eszközök is fertıtleníthetık vele.
A beavatkozás rövid időt vesz igénybe, így a helyiség hamar újrahasználható állapotba kerül. Akár két
műtét között is lehet és érdemes használni.
Használata után szellőztetést nem igényel. A beavatkozás után semmilyen káros anyag nem marad a
helyiségben. Maradványként sem por, sem egyéb zavaró elem nem keletkezik. A hidrogén-peroxid a
behatási idő végére oxigénre bomlik el.
Megfelelően dozírozva biztonságot nyújt mind a betegek, mind az egészségügyi szakszemélyzet számára.

LEHETSÉGES FORMÁI :

  • Napi fertőtlenítésre

Ajánlott az eljárást minden nap a szokásos takarítás után
elvégezni ahhoz, hogy a helyiség alap csíraszáma nulla felé
közelítsen vagy elérje azt.
Ajánlott oldat és dózis: Nocolyse 1ml/m3/nap

  • Periodikus pl. hetenkénti használat részeként

A mechanikus szennyeződésektől megtisztított helyiségben alkalmazható a tisztítás és felszáradás után.
Nagyban növeli a fertőtlenítés hatékonyságát, mert minden nehezen elérhető helyre is eljut a szer és
100%-ban kifejti hatását.
Ajánlott oldat és dózis: Nocolyse One Shot 3ml/m3/alkalom

  • Zárófertıtlenítés során

Súlyosan fertőzött elkülönítő helyiségek mechanikus tisztítása előtt és után egyaránt ajánlott a kezelés
elvégzése. Előtte azért, hogy jobban tudjuk védeni a takarítást végző személyzetet, utána azért, mert így hatékonyabbá tudjuk tenni a zárófertıtlenítést, így hamarabb sikerül negatív leoltási eredményt kapni.

Ajánlott oldat és dózis: Nocolyse One Shot 5ml/m3/ alkalom

 

 

NOCOSPRAY Aeroszolos térfertőtlenítő gép:

 

 

 

 

 

Az ASP GLOSAIR. 400 rendszer

hidrogen-peroxidot használ ezüst kationokkal, mely
keveréket ködde porlasztja, és úgy dekontaminálja a 10 m3.200 m3 méret. szobákat.
Ez a fertőtlenítőszer (hidrogen-peroxid, 50 ppm ezüst kationok) 2 literes leplombált
patronok formájában kapható.


Az ASP GLOSAIR. 400 dekontaminálasi folyamat 3 szakaszból áll:

  • Az első szakasz a diffuzió, amely során a hidrogen-peroxid és ezüst kation oldat folyadékból kis szemcséjű köddé alakul, melynek átlagos részecskemérete 8.12 μ, és ezek a részecskék elektromosan töltöttek. A köd szétterjed a szobában, és elkezdi kifejteni a hatasat a szoba felületein található mikroorganizmusokon. A felhasznaló programozza be a rendszerbe a kezelni kivant szoba méreteit. A kezelni kivant szoba meretei alapjan a rendszer automatikusan kiszámítja a fertőtlenítő szetszórando mennyiseget, valamint a szórási időt. A rendszer átlagosan 6 ml/m3 fertőtlenítőt bocsát ki 30 ml/perc atlagos sebesseggel.
  • A masodik szakasz a kontaktidőből áll, mely soran a köd reakcióba lép a felszíneken levő szennyező organizmusokkal. A hidrogen-peroxid és az ezüst kationok együttes hatása nagymértékben csökkenti a kórokozók típusok széles spektrumának mennyiséget. A kontaktidő jellemzően 2 óra.
  • A harmadik es egyben végső szakasz a szellőztetés, amely réven a fertőtlenítőszer koncentrációja olyan biztonságos szintre csokken, hogy újra be lehessen lepni a szobába.

Az ASP GLOSAIR. 400 rendszer nem helyettesíti a kézi tisztítást, hanem az ASP GLOSAIR. 400 rendszer inkább kiegészítő eljárásként szolgál, hogy csökkentse a kockázatokat olyan területeken, ahol szennyeződés vagy fertőzés nagy valószínűséggel fordul elő.

Hatásmechanizmus:

Az ASP GLOSAIR. 400 rendszer a hidrogen-peroxidot és ezüst kationokat tartalmazó fertőtlenítőoldatot köddé alakitja. A köd dekontaminalja a felszíneket az olyan környezetekben, mint például kórházak, egészségügyi intézmények, kereskedelmi és ipari üzemek, és más területeken, ahol csökkenteni kell a szerves szennyeződést.
A hidrogen-peroxid egy ismert oxidalo anyag, mely a hidroxil szabad gyökök segítségével elpusztítja a mikroorganizmusokat. A hidroxil szabad-gyök, mivel rendkívül reaktív, megtámadja a membránlipideket, a DNS-t és más létfontosságú sejtalkotó elemeket.
Az ezüst kationok a proteinszintézis gátlásával inaktiváljak a mikroorganizmusokat. A hidrogen-peroxid és az ezüst kationok egyedi kombinációja hatékony kettős mechanizmust biztosít a mikroorganizmusok elpusztítására.

Az ASP GLOSAIR™ 400 rendszer az ASP GLOSAIR™ 400 patronnal együtt alkalmazva hidrogén-peroxid és ezüst kation ködöt bocsát ki, dekontaminálva a kórházakban, laboratóriumokban és egyéb – csökkent „alacsonyabb szintű szennyeződést-t igénylő – területeken található felületeket. A folyamat csökkenti a szerves szennyeződés szintet. A technológia olyan felületek széles skálájának dekontaminálására használható, amelyek csak kézileg tisztíthatók.

 


 

 

 

Bejelentkezés

 

 

 

Árajánlatkérő

Kérjen ajánlatot közvetlenül, munkatársunktól! 

A közvetlen árajánlatkérés regisztrációhoz kötött, ezért kérjük használja a bejelentkezés ablakot.
Ha még nem regisztrált felhasználónk, kérjük hozzon létre egy fiókot.